Restauratieverslag BX360A

 

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Dat blijkt wel weer nu ook ik een BX360A heb gekocht, wat ik overigens nog steeds een gedrocht blijf vinden.

 

Tijdens mijn verblijf in Hong Kong van de afgelopen weken, werd het toestel mij per e-mail aangeboden echter zonder er een prijs bij te vermelden.

Gezien de omstandigheden en reden waarom ik in Hong Kong zat (overlijden schoonvader), stond mijn kop er ook niet naar om hier op dat moment verder op in te gaan.

 

Na wat heen en weer mailen van de afgelopen dagen zijn we er dat toch uitgekomen. Zie onder voor wat foto's van de radio zoals ik hem opgehaald heb.

 

 

 

 

Aan stof geen gebrek, maar na het chassis met perslucht schoongeblazen te hebben kwam er een prachtig chassis onder vandaan.

 

 

Volgens de verkoper zou de radio ook spelen, doch vraag ik mij af hoe hij dat getest heeft omdat de schakelaar defect was. Ook was het koord voor de varco bediening gebroken en lag de snaar voor de wijzer eraf.

 

Kortom, de boel maar uit elkaar gehaald, schakelaar vervangen, nieuw koord gemonteerd en snaar opnieuw omgelegd. Ook bleek de EBL1 niet meer zo lekker te zijn en is door een nieuwe vervangen.

 

Nu speelt de radio weer naar behoren.

 

Terug