Deze expositie gaat over  produkten van de N.S.F. Over het meest geproduceerde apparaat is een speciale pagina te bekijken: de NSF radio pagina.

Draaggolftelefonie 1948. Draaggolftelefoniesysteem, waarmee gelijktijdig 48 gesprekken over één telefoonlijn worden overgedragen. Dank zij een ver doorgevoerde normalisatie, waarbij ook de Nederlandse PTT pionierswerk heeft verricht, kan de apparatuur bijna geheel worden ondergebracht in identieke schuifladen, die men op zeer eenvoudige wijze kan verwisselen. Van dit uiterst ingewikkelde systeem is op deze wijze een overzichtelijk geheel verkregen. 

Draaggolftelefonie NSF 1948. Een lade welke praktisch alle apparatuur bevat, nodig voor het overbrengen van een enkel gesprek. 24 van dergelijke laden worden in één rek geplaatst. De geweldig toename van het interlokale telefoonverkeer is eerst mogelijk geworden door ook in de telefoontechniek methodes toe te passen die in de hoogfrequente zendertechniek ontwikkeld werden, n.l. het gebruik van draaggolven. Met behulp van draaggolftelefonie-installaties konden over één paar draadaders een groot aantal gesprekken gelijktijdig worden gevoerd, zonder dat de gesprekken elkaar onderling stoorden.

Telefonie-installatie op de Olympische Spelen 1948. De N.S.F. werd vereerd met de opdracht om draaggoftelefonie-apparatuur te leveren, ten dienste van de berichtgeving bij de Olympische Winterspelen van 1948 in Zwitserland.

Een gedeelte van de draaggolftelefonie-installatie te Chur.

Telefonie-installatie op de Olympische Spelen 1948. 

Rekken met tussenversterkers en met bijbehorende sterkstroom voedingsinstallatie in het versterkerstation te Sargans

Telefonie-installatie op de Olympische Spelen 1948. 

Hoogfrequente verhitting. Er kan zonder overdrijving van een omwenteling in de verhittingstechniek worden gesproken, wanneer wij de nieuwe werkmethoden beschouwen, welke H.F. verhitting mogelijk heeft gemaakt. Inwendige in plaats van uitwendige verhitting bespaart een heleboel energie en tijd. Bewerkingen zoals smelten, gloeien, harden, brasseren en solderen van metalen kunne door toepassing van inductieve H.F. verhittingsgeneratoren op meer economische wijze geschieden dan tot 1948 toe het geval was.

20KW Hoog Frequent generator type SFG 133a is een generator voor inductieve verhitting voor de behandeling van metalen.

Een eigen product functioneert hier als werktuig ten behoeve van weer nieuwe producten.

1948  Verwarming van niet-geleidend materiaal is mogelijk met capacitieve H.F.verhittingsgeneratoren. Kunstharsen, textiel, levensmiddelen behoren tot de materialen, waarop deze methode wordt toegepast. Lijmen van triplex en buigen van houten meubelonderdelen door H.F. verhitting bieden nieuwe mogelijkheden. De afgebeelde generator dient voor het voorverwarmen van kunsthars-pastilles, voordat ze worden geperst. Dit geeft grote tijdsbesparing, minder slijtage van persmatrijzen en een beter product.

De machinale afdeling in 1948 van de N.S.F. Onverstoorbaar voeren de automaten bewerking na bewerking uit, de revolverdraaiers bedienen hun langgerekte machines met bedreven handen, de draaiers, de frezers, de ponsers, zij allen beheersen met een enkele handgreep het stalen geweld van hun machines.


Volgende pagina